Росія продовжує свій ракетний терор – у ніч на перше травня окупанти знову провели черговий масований удар. Незважаючи на те, що тактика обстрілів змінилася порівняно із зимовим періодом, ворог продовжує завдавати ударів, які порушують нормальне функціонування енергетичної системи. На цей раз з найбільшими пошкодженнями зіткнулися розподільчі мережі у Дніпропетровській та Херсонській областях. Відповідну інформацію оприлюднили у Міністерстві енергетики України.

Окупанти знову атакували енергосистему України

Згідно з наявними даними, внаслідок нічного обстрілу без електроенергії на даний момент залишається частина споживачів у Дніпрі та Дніпропетровській області. Аналогічна ситуація спостерігається і у Херсонській області. У Херсоні зараз без електроенергії залишається 11 тисяч споживачів, у Херсонській області – 7100 абонентів.

Свій коментар щодо чергового обстрілу дав міністр енергетики Герман Галущенко. Він заявив про те, що енергетичні об'єкти по всій країні в різних областях страждають через обстріли окупантів. Енергетики ставлять собі завдання повернути світло абонентам у максимально короткі терміни, часто виконувати роботи доводиться з ризиком для життя і здоров'я.

Міністр додав, що енергетики працюють у цілодобовому режимі, незалежно від погодних умов. Наслідки ворожого обстрілу у Дніпропетровській та Херсонській областях обіцяють усунути протягом доби, після чого електрику буде повернуто всім підключеним абонентам.

У ніч на 1 травня армія окупантів нанесла черговий масований удар по території України. Згідно з інформацією, яку надав Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, було запущено 18 ракет, більшість із яких вдалося збити силам протиповітряної оборони. На жаль, є три прильоти. Найбільше постраждав Павлоград. На даний момент відомо про 34 постраждалих, серед яких п'ятеро дітей. Також повідомляється про пошкодження 19 багатоповерхівок та 25 приватних будинків.

Ситуацію з обстрілом також прокоментував речник повітряних сил України Юрій Ігнат. Він заявив, що окупанти могли випустити набагато більше ракет. У повітря було піднято велику кількість авіації, а лише один Ту-95МС здатний нести на борту 8 ракет. Все це свідчить про те, що російські війська відчувають гостру нестачу боєприпасів.