Міністерство оборони Німеччини підтвердило інформацію, що в країні буде відновлено виробництво боєприпасів для зенітних установок Gepard. Раніше це озброєння було передано до України у рамках пакету військової допомоги. За наявною інформацією, контракт на виробництво боєприпасів було укладено Міністерством оборони Німеччини з компанією Rheinmetall.

Україна отримає від Німеччини боєприпаси для Гепарду

Дані про початок виробництва боєприпасів підтвердив і Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус. Він зазначив, що виробництво боєприпасів буде відновлено найближчим часом швидкими темпами. Він зазначив, що установки Gepard разом із боєприпасами – це чудовий додаток для установок ППО. Вони допоможуть Україні забезпечити захист неба від ворожих об'єктів.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус повідомив, що країна готова поставити в Україну ще дві системи ППО IRIS-T. Щоправда, на даний момент жодних точних термінів поставки не називається.

Раніше у своєму інтерв'ю Борис Пісторіус заявив, що наразі немає жодних можливостей для швидкого закінчення війни в Україні. Саме тому Німеччина, а також інші країни повинні продовжувати активну допомогу нашій країні аж до того моменту, поки останній окупант не залишить захоплені території.

Нагадаємо, інформація про те, що Німеччина схвалила новий пакет військової допомоги для України, була оприлюднена минулого тижня. Крім усього іншого, в пакет увійшли дві зенітні самохідні установки Гепард, а також 6 тисяч боєприпасів до них. Крім цього, Україна також отримає від Німеччини:

  • 5 автомобілів для прикордонників;
  • 29 електрогенераторів;
  • 6 вантажівок з гаковою системою завантаження;
  • 6 мобільних антенних систем;
  • 10 контейнерів.

Частина техніки буде взята безпосередньо зі складів бундесверу. Іншу частину постачатимуть німецькі промислові підприємства у рамках програми з модернізації. З метою безпеки на даний момент жодна інформація про терміни, а також способи доставки вказаної техніки не розкривається.

Раніше Німеччина таки схвалила постачання в Україну танків Leopard 2 після тривалих переговорів. Більшість танків наша країна отримає від союзних держав, сама Німеччина обіцяє поставити більше 100 танків старого зразка – Leopard 1. До речі, українські військовослужбовці вже почали навчатися веденню бою на нових машинах.