Згідно з інформацією, наданою Генеральним штабом ЗСУ, за 9 травня українським військовослужбовцям вдалося знищити 690 окупантів, 2 танки, 18 броньованих бойових машин, 6 одиниць безпілотників оперативно-тактичного рівня. Детальнішу інформацію про втрати ворога ви знайдете нижче.

Зведення Генштабу України за 9 травня

Ситуація з обстрілами у регіонах

  • Харківська область. Ворог завдав ракетного удару по Куп'янську ракетами Іскандер. Внаслідок ворожого обстрілу постраждало цивільне підприємство, а також кілька приватних будинків. Також троє людей отримали поранення.
  • Дніпропетровська область. Силам протиповітряної оборони вдалося ліквідувати 3 ударні безпілотники типу «Шахед».
  • Херсонська область. За добу ворог здійснив 63 обстріли області. 1 особа отримала поранення.
  • Миколаївська область. Близько 4 ранку 10 травня силам протиповітряної оборони вдалося знищити розвідувальний безпілотник окупантів «Орлан 10». Двічі ворог атакував Очаківський район із мінометів та артилерії. Руйнувань та постраждалих немає.

Відбувся перший півфінал пісенного конкурсу Євробачення

Учора у Ліверпулі відбувся перший півфінал пісенного конкурсу Євробачення, у рамках якого визначалися конкурсанти, які виступатимуть у фіналі. Україна цього року у півфіналах не бере участі за рахунок минулорічної перемоги. Також без додаткових відборів проходять виконавці із Франції, Німеччини, Італії, Іспанії та Великобританії.

У фінал за підсумками виступу пройшло 10 країн – це Хорватія, Молдова, Швейцарія, Фінляндія, Чехія, Ізраїль, Португалія, Швеція, Сербія та Норвегія.

Найзапам'ятливіший виступ у гурту Let 3 з Хорватії – музиканти вийшли на сцену з муляжами ракет і заспівали пісню про підлого психопата. Багато глядачів побачили натяк на путіна.

У москві відбувся парад «перемоги»

Безпілотників на червоній площі, на жаль, не було. Як не було і танків, літаків та лідерів західних країн. Єдиний танк, який з'явився під час параду – це старий Т-34 музейного зразка. А ще у параді «перемоги» брало участь лише 8000 військових, більшість із них – курсанти навчальних закладів.

Під час свого виступу путін повторював свої улюблені тези – «поганий захід», напад на росію та «захист» населення Донбасу. Також були заяви про те, що своєю операцією вони прагнуть боротися з «неонацистською нечистю з усього світу». Втім, нічого нового. Ось правда про жодні «перемоги» в Україні російський диктатор не сказав ні слова.