За 12 травня силам ЗСУ вдалося ліквідувати близько 590 окупантів. Також сили оборони знищили 6 танків, 12 броньованих бойових машин, 27 артилерійських установок. Детальна інформація у зведенні Генерального штабу ЗСУ.

Зведення Генштабу України від 12 травня

Вночі повітряній обороні також вдалося ліквідувати 17 ворожих безпілотників. Запуск дронів було зафіксовано близько півночі 13 травня. Усього ворог випустив 21 БПЛА типу Shahed-136/131. На жаль, є і кілька прильотів:

  • У Миколаєві пошкоджено підприємство. Також вибуховою хвилею було завдано пошкоджень 5-поверховому житловому будинку. Після вибуху у трьох квартирах почалася пожежа. Повідомляється від трьох постраждалих.
  • На Хмельниччині є потрапляння в об'єкт критичної інфраструктури. На місці прильоту також почалася пожежа. Внаслідок вибухових хвиль пошкодження отримали навчальні та медичні заклади, адміністративні будівлі, промислові об'єкти. Також постраждали кілька житлових будинків. Інформація щодо постраждалих уточнюється.
  • Усі ворожі безпілотники над Києвом були ліквідовані. Частками збитого БПЛА було пошкоджено житловий будинок.

Також уночі силам оборони вдалося збити БПЛА оперативно-тактичного рівня типу «Орлан».

У Криму впав російський вертоліт

Міністерство оборони росії заявило про те, що в Джанкойському районі Криму впав вертоліт Мі-28. Обидва пілоти, які перебували на борту, загинули. Повідомляється, що вертоліт виконував тренувальний політ, жодного боєзапасу на борту не було. Поточна причина падіння – відмова технічної складової.

Французька алкогольна компанія Pernod Ricard нарешті вирішила вийти з російського ринку

Більш ніж через рік після початку повномасштабної війни в Україні відома французька алкогольна компанія Pernod Ricard нарешті вирішила вийти з російського ринку. Відповідну заяву оприлюднили у прес-службі компанії 12 травня. Компанія Pernod Ricard займається випуском алкогольної продукції під такими брендами, як Chivas Regal, Jameson та Becherovka.

Нові вибухи у Луганську

Другий день у окупованому Луганську лунають вибухи. Ранок 13 травня розпочався із досить сильного вибуху в Ювілейному районі міста. На місці здіймається густий чорний дим. Також учора «щось невідоме» прилетіло по колишнему машинобудівному заводу у Луганську, потужності якого зараз використовують окупанти. Ще один приліт був зафіксований у районі нафтобази.

Окупаційна влада вже заявила про те, що Україна атакувала зазначені об'єкти за допомогою «Градів». Найцікавіше, що таких установок, в принципі, немає на озброєнні України.