За 11 травня силам оборони України вдалося знищити близько 750 осіб особового складу ворога. Також було ліквідовано 5 танків, 15 артилерійських систем, 9 БПЛА оперативно-тактичного рівня. Детальна інформація про втрати окупантів у зведенні Генерального штабу ЗСУ.

Зведення Генштабу України від 11 травня

Ситуація з обстрілами в регіонах

Станом на ранок 12 травня ситуація з обстрілами в регіонах України складається так:

  • Дніпропетровська область. Увечері ворог здійснив 4 обстріли по області, переважно постраждав Нікопольський район. Інформація про наслідки обстрілу уточнюється.
  • Миколаївська область. Ворог продовжує обстрілювати Очаківський район за допомогою артилерії. Постраждалих та пошкоджень немає.
  • Запорізька область. Всього за добу ворог завдав ударів по 24 населених пунктах в області. Зафіксовано 87 артилерійських обстрілів, також запускалися безпілотники та ракети. Повідомляється, що постраждало 88 цивільних об'єктів, на щастя, обійшлося без жертв та постраждалих серед населення.
  • Херсонська область. За добу було зафіксовано 80 ворожих обстрілів, 1 особа загинула, ще 4 отримали поранення. Також зафіксовано пошкодження на території інфраструктурних об'єктів, шкіл, житлових кварталів та лікарень.

Зеленському не дозволили виступити у фіналі Євробачення

Вже завтра, 13 травня, у Ліверпулі відбудеться фінал щорічного конкурсу Євробачення. Він проводиться у Великій Британії від імені України, оскільки саме наша країна минулого року посіла перше місце. Рішення перенести конкурс в іншу країну було прийнято організаторами на тлі бойових дій.

Президент України Володимир Зеленський хотів звернутися до глядачів пісенного конкурсу під час фіналу, але Європейська мовна спілка йому у цьому відмовила. Головна причина – виступ президента може призвести до політизації конкурсу.

За наявними даними, переговори щодо виступу президента все ще продовжуються. Організатори конкурсу бояться того, що відмова може спричинити серйозний прецедент.

ЗСУ вдалося просунутися у Бахмутському напрямку

Заступник міністра оборони України Ганна Маляр повідомила про те, що ЗСУ вдалося просунутися у Бахмутському напрямку одразу на 2 км. При цьому не було втрачено жодної позиції, що займають наші воіни на даний момент у самому Бахмуті. Ворог робив неодноразові спроби атакувати позиції воїнів, зрештою зіткнувся з серйозною відсічю і втратив велику кількість живої сили.

Також Маляр прокоментувала заяву лідера терористичної організації «Вагнер» з приводу нестачі боєприпасів. На її думку, ворог хоч якось намагається виправдати ситуацію, що склалася зараз на фронті.