У прес-службі кремля заявили про те, що вчора ввечері невідомі безпілотні літальні апарати завдали удару по кремлівській резиденції президента. На жаль, обійшлося без потерпілих. Як повідомляють пропагандисти, путін не постраждав, також не було завдано жодних матеріальних збитків.

Безпілотники підібралися прямо до кремля

Кремлівський прес-секретар Пєсков підтвердив атаку. При цьому він заявив, що на момент удару безпілотниками самого путіна у кремлівській резиденції не було, він перебував у Ново-Огарьові. Пропагандисти стверджують, що безпілотники були знищені системами радіолокаційної боротьби. При цьому на відеороликах, які вже з'явилися в інтернеті, чітко видно, що, як мінімум, один літальний апарат впритул підлетів до кремля. Якщо ППО в Росії і працює, то із явним запізненням.

Окупанти вже почали сипати свої погрози на тлі інциденту. Так, у кремлі заявили про те, що тепер вони можуть «вжити заходів у відповідь». При цьому удар буде завдано тоді і де вони вважають за потрібне.

У кремлі також назвали атаку безпілотниками «спланованою терористичною акцією» та заявили про те, що це був замах на президента росії.

В офісі президента України заперечують причетність нашої країни до ударів по кремлю. Радник президента Сергій Никифоров заявив, що російська сторона має намір нагнітати ситуацію перед 9 травня.

«У нас немає інформації про так звані нічні атаки на кремль. Але як неодноразово заявляв Президент Зеленський, всі наявні сили та засоби Україна спрямовує на звільнення власних територій, а не на атаку чужих», – заявив Никифоров.

Раніше у мережі з'явилося відео вибуху на території кремля. Його опублікували мешканці районів Якиманка-Замоскворіччя. В одному з телеграм-каналів окупантів повідомляється про те, що люди, які проживають неподалік кремлівської резиденції, чули сильний вибух, схожий на гуркіт грому. Також у небі було видно яскравий спалах, після якого з'явився дим. Відразу після вибуху біля стін кремля було помічено людей з ліхтарями.

20 мільйонів гривень за безпілотник на червоній площі

Напередодні 9 травня співзасновник monobank Володимир Яценко заявив про новий конкурс із чудовою грошовою винагородою – приз у 20 мільйонів гривень дістанеться тому, хто зможе приземлити свій дрон на червоній площі прямо під час параду на 9 травня. Одна з головних умов конкурсу – на крилах безпілотного літального апарату має бути патріотичне гасло, наприклад «Слава Україні», «Героям Слава» та ін.

Акцію вже погодилося підтримати безліч меценатів, тому не виключено, що грошова винагорода значно зросте.