Зі сцени «Карнегі холу» на багатотисячну аудиторію знову пролунав український «Щедрик». Американська варіація «Щедрика» відома у всьому світі, вона – це невід'ємний символ Різдва.

4 жовтня в одному з найвідоміших концертних залів світу «Карнегі холі» через 100 років знову пролунав легендарний український «Щедрик» Миколи Леонтовича. Саме 100 років тому американці почули композицію та закохалися у неї. Американська варіація «Carol of the Bells» від Петра Вільговського стала символом Різдва по всьому світу. Ця композиція звучить у таких відомих фільмах, як «Гаррі Поттер» і «Сам удома».

Перед багатотисячною аудиторією виступили Український дитячий хор «Щедрик» із Києва, український хор «Думка» із Нью-Йорка, хор «Трініті Вол-Стріт». На заході американський композитор Тревор Вестон також презентував нову композицію на вірші Сергія Жадана.

Щедрик знову у Нью-Йорку

Захід проводився за підтримки платформи United24. Частина зібраних із концерту коштів буде спрямована на відновлення України.

А ще днями український «Щедрик» у складі дитячого хору «Київ» звучав на вокзалі Нью-Йорка. Діти, не знімаючи верхнього одяга, виконали колядку посеред центрального вокзалу міста.

За день до заходу на вокзалі Нью-Йорка відбулася імпровізована репетиція. Київський дитячий хор заспівав «Щедрика» просто у верхньому одязі та привернув увагу сотень глядачів.